Saç Ekimi Sonuçları Doğal Görünür mü?

Her gün dışarıda yürürken, otobüste yolculuk yaparken, bir kafede kahvenizi yudumlarken, kısacası insanlarla temas kurabileceğiniz her noktada saç ektiren birçok insanla karşılaşırsınız ama onları neredeyse hiç fark etmezsiniz. .

Aslında bu örnek "Saç ekimi doğal görünüyor mu?" sorusunun en doğru cevabıdır.

Saç ekiminden sonraki 2 ay içerisinde ekimin ilk etkilerini görmeye başlarsınız ve saçlarınız uzamaya başlar. Bu saç peruk ya da başkasının saçı değil. Donör bölgenizden alınan doğal saçlarınızdır, yani uzayan saçlar sizin saçınız olduğundan -en son teknolojik imkanlara sahip iyi bir saç ekim ekibi tarafından yapıldığında- doğal görünmemesi için hiçbir neden yoktur.

Ekilen saçların dokusu, büyüme hızı ve rengi tamamen doğal saçınızın özelliklerini taşır.

Bunu şu şekilde açıklayabiliriz:

Tırnağınızı kestiğinizde arkadan çıkan tırnak kendi tırnağınızdır ve doğal görünür.
Cildiniz yara nedeniyle kabuk bağladıktan sonra alt tabakadan gelen cilt yine kendi cildiniz olur ve doğal görünür.
Dolayısıyla ekilen saçlar da sizin saçınızdır ve büyür, kalınlaşır ve doğal görünür.

Öte yandan son yıllarda FUE tekniği ile yapılan saç ekimlerinde FUT tekniğinde olduğu gibi gözle görülür bir ameliyat izi kalmadığı için FUT tekniğine göre daha doğal bir görünüm mümkün olmaktadır. Bu açıdan FUE tekniği saç ekimi alanında bir devrim olarak değerlendirilmektedir.

Peki bazı kişilerin saç ekimi yaptırdığı neden kolayca anlaşılabiliyor?

Diyelim ki bilmediğiniz bir şehre gidiyorsunuz ve bir restoranda yemek yemeyi düşünüyorsunuz.

İki restoran arasında kararsızsınız; bir restoran ağzına kadar müşteriyle dolu, diğerinin ise tek müşterisi yok. Muhtemelen hangisinde yemeye karar verirsiniz?

Bu sorunun cevabı çoğumuz için açıktır. Kalabalık olanı seçiyoruz. Alacağımız riskleri bu şekilde önlediğimizi düşünüyoruz. Mekanın kalabalık olması bizim için adeta bir tavsiye niteliğinde.

Kalabalıksa muhtemelen işini iyi yapan uzman bir ekibin olduğunu ve pek çok kişinin memnun olduğunu varsayarız.

Doktor seçerken bile çevremizdekilerin tavsiyelerine göre karar veririz. Bu hayatımızın her köşesinde geçerlidir. Mobilya seçiminden cep telefonu seçimine kadar yakınlarımızın veya güvendiğimiz kişilerin tavsiyeleri bizim için son derece önemlidir.

Bu nedenle işlemin uzman kişilere yaptırılması alacağımız riskleri azaltmamız açısından önemlidir.

Aynı durum saç ekimi için de geçerlidir. Uzman olmayan kişiler tarafından gerçekleştirilen saç ekimi işlemleri, saçların doğal görünmemesi de dahil olmak üzere birçok farklı soruna yol açabilmektedir. Yer altı diyebileceğimiz, Bakanlık tarafından denetlenmeyen yerlerde tecrübesiz kişiler tarafından yapılan işlemlerden önce sağlığınız, sonra görünümünüz için uzak durmanızı öneririz.

Saç ekiminin doğal görünmemesinin 4 ana nedeni şunlardır:

1- Saçın doğal çıkış yönü ve açısı ile örtüşmeyecek şekilde ekim yapılması

Ön saç çizgisi yüz şekline uygun olarak tasarlanmalıdır. Ayrıca yapılacak analizde saçın doğal büyüme yönünün belirlenmesi ve ekimin bu yönde yapılması doğal bir görünüm için hayati önem taşımaktadır.

2- Ense bölgesi dışında başka bir bölgeden donör kullanılması

Başınızın arka kısmındaki donör alan dışındaki bölgelerin (göğüs, bacak gibi) donör alan olarak kullanılması saçınızın doğal görünümünü bozabilir.

3- Gereğinden az veya fazla greft ekimi

Donör bölgenizdeki saç kökünün santimetre karesine düşen saç miktarı, saçınızın olmadığı bölgelerde her santimetre kareye ortalama olarak ekilmelidir.

Öte yandan anatomik olarak saçımızda bulunan her bir saç kökünün içerdiği saç teli sayısı yani buradan çıkan saç sayısı farklılık göstermektedir.

Bunlar rastgele dağıtılıyor. Bazı foliküllerde 1 iplik bulunurken bazılarında 2, bazılarında 3, nadiren de 4 iplik bulunur.

Bu nedenle saç ekimi yaparken en çok dikkat ettiğimiz noktalardan biri saç köklerini kafa derisinin yapısına uygun olarak 1 tel, 2 tel, 3 tel veya 4 tel ekerek rastgele bir şekilde saç diplerine dağıtmaktır. kafa derisi.

Ancak ön saç çizgisi oluşturulurken tek saç teli içeren greftlerin seçilmesi önemlidir. Çünkü aslında ön saç çizgisi genellikle tek bir saç telini içeren foliküllerden oluşur.

4- İşlem sonrası doktor tavsiyelerine uymamak

Her tıbbi işlemden sonra doktor tavsiyelerine uymak, hızlı iyileşme ve istenilen sonuca ulaşmak için önemlidir.

İşlem sonrasında doktor tavsiyelerine uyulmadığı takdirde işlemin başarı şansı azalır.

Bunların dışında ekim yapılan bölgelerdeki saç yoğunluğunun yanlış ayarlanması, saç ekim ekibinin tecrübesiz olması, yüksek miktardaki greft ekimini (4000 - 5000) bir güne sığdırmaya çalışmak gibi birçok neden doğal görünümün bozulmasına neden olmaktadır.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Sağlık Bakanlığına bağlı doktorların gözetiminde olan saç ekim merkezlerinde şu prosedür izlenmektedir:

1) Öncelikle tüm saçlar tıraş edilir ve tamamen kesilir.

2) Saç ekimi cerrahi bir işlemdir. İşlem sırasında hasta uyanık olmasına rağmen ekim yapılacak bölge lokal anestezi ile uyuşturulur ve hasta neredeyse hiç ağrı hissetmez.

3) Donör bölgedeki saç kökleri alınarak özel bir solüsyonda saklanır. Donör bölgeden alınacak saç kökü sayısı, ekilecek greft sayısıyla doğru orantılıdır.

Saç kökleri punch biyopsi işlemiyle alınır. Biyopsi kalemi oldukça hassas bir motorla çalışmaktadır.

Punch biyopsi kaleminin ucunda bulunan aparat donör bölgenin yapısına göre değiştirilebilmektedir. Bazı bölgelerde kalın uçlu aparatlar kullanılırken bazı bölgelerde daha ince aparatlar kullanılabilmektedir.

4) Alnımızla saçlarımızın birleştiği noktada görünen çizgi olan saç ön çizgisi belirlenir. Bu çizgiyi doğru belirlemek saç ekiminden alacağınız sonucun doğal görünmesi açısından oldukça önemlidir.

Kişinin yüz şekli, yaşı ve cinsiyeti ön saç çizgisini belirleyen başlıca faktörlerdir.

Girinti ve çıkıntıları dikkate alınmalı, saçın doğal büyüme yönü, hastanın beklentisi ve saç dökülmesinin devam edip etmediği birlikte hesaplanmalıdır.

Bu işlem özellikle tecrübe gerektirir, dolayısıyla saç ekiminin yapılmış olması ve kişinin doğal görünümlü saçlara sahip olması beklenmez. Aksi halde çim adam görünümü, kişinin saç ekimi yaptırdığını çok belli edebilir.

5) Ekim yapılacak bölgeye saçların dökülmeden önceki şekline ve çıkış yönüne göre kanallar açılır. Saç kanallarının açıldığı bölgelere ekime başlanır.

Deneyimli bir ekip ekim işlemini gerçekleştirirken aşağıdaki noktalara dikkat eder.

Doğal görünümden sapacak şekilde fazla veya az greft ekilmemelidir.
Saç köklerinin saçın doğasına uygun belli bir sırayla değil, asimetrik olarak dağılması gerekir.
Donör bölgede yeterli greft yoksa eldeki greftler iyi değerlendirilmeli, saç çizgisi ve kafa derisinin üst bölgeleri ilk dikkat çeken bölgeler olduğundan daha yoğun ekim yapılmalıdır.

6) Saç ekimi tamamlandıktan sonra köklerin alındığı alan kapatılır ve saç ekimi sonrasında dikkat edilmesi gereken noktalar kişiyle paylaşılır.